donderdag 21 mei 2015

Wrappizza

Goed voornemen: meer koken. Nou ja, koken doe ik nog wel veel, maar de foto's schieten er soms bij in. Daarom vandaag een heel lekker receptje. Het doet niet heel veel onder voor een gewone pizza, maar qua calorieën is het wel een verschil. Ik heb het over de wrappizza, ook wel tortizza genoemd (combinatie van tortilla en pizza). Het is snel klaargemaakt en iedereen kan zijn eigen toppings kiezen, ik geef hieronder dus een voorbeeld van toppings die je kunt gebruiken. Wij hebben met zijn 3'en 4 wrappizza's gedeeld maar voor mensen met een grote eetlust zou ik wel 1,5 à 2 pizza's per persoon aanhouden. Extra voordeel: je ziet niet extreem vol na deze wrappizza, wat meestal wel het geval is bij een gewone pizza. Proberen dus!


Ingrediënten (voor 4 personen):
6-8 wraps
2 bollen mozzarella
Zakje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Passata
1 courgette
Bakje champignons
Een aantal kleine tomaatjes
Pakje parmaham

Bereiding:
-       Verwarm de oven voor op 185 graden.
-       Snijdt de courgette, champignons, tomaatjes en mozzarella in plakjes. Zorg dat je ze niet te dik snijd, want ze gaan niet heel lang in de oven.
-       Smeer de wraps in met passata en verdeel hier Italiaanse kruiden, zout en peper over. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
-       Verdeel de groenten over de wrap. Vervolgens wat plakjes parmaham erop en maak het af met de mozzarella.
-       Zet de wrappizza’s in de oven voor 12-13 min. Ze zullen waarschijnlijk niet allemaal tegelijk in de oven passen, maar terwijl je de 1e lading eet, kan de 2e lading weer bakken! Eet smakelijk!

1 opmerking: