maandag 4 mei 2015

Project limoncello

Een update van mijn eigengemaakte limoncello vandaag. Ik weet niet precies waar het mis is gegaan, maar mijn limoncello is dus niet helemaal gelukt. Het leek allemaal goed te gaan aan het begin, de wodka kleurde mooi geel en het rook wel al naar limoncello. Vervolgens had ik suikerwater gemaakt, dit af laten koelen en bij de wodka gedaan. Na ruim een week was ik heel nieuwsgierig, dus heb ik wat overgegoten in een klein flesje en heb dit in de vriezer gedaan, om het ijskoud te kunnen proeven. 
























Na een dag in de vriezer haalde ik het flesje met bevroren inhoud eruit, dit was dus niet de bedoeling. Als dit gebeurd, zit er te weinig alcohol in de limoncello waardoor het gaat bevriezen. Normaalgesproken moet je de limoncello namelijk in de vriezer kunnen bewaren zonder dat bevriest. Ik denk dat het dus toch beter is om pure alcohol te gebruiken in plaats van wodka, zodat het alcoholpercentage hoger blijft. 

Het tweede probleem was dat het drankje nog steeds doorzichtig was, terwijl het altijd wat troebeler en stroperig wordt van structuur. Na wat zoeken op internet zag ik al waar het probleem zat. Bij het maken van het suikerwater ben ik gestopt zodra het een beetje kookte en de suiker was opgelost. Het is dus de bedoeling dat dit zeker 5 min inkookt zodat het wat stroperiger wordt en je limoncello dus de goede structuur krijgt.

Conclusie: de eerste keer is dus niet helemaal gelukt, maar ja, je eerste pannenkoek mislukt ook altijd toch?! Ik ga zeker nog een tweede poging wagen, dit keer met pure alcohol en suikerwater dat langer is ingekookt, want ik moet en zal deze zomer zelfgemaakte limoncello drinken. Al was mijn eerste poging toch nog redelijk weg te krijgen, aangemaakt met wat extra wodka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten