dinsdag 26 mei 2015

Pasta met zeevruchten

Als je denkt: wat is de foto onscherp, dan zie je het inderdaad niet verkeerd. In documenten is er niets aan de hand, maar zodra ik foto's op mijn blog zet, worden ze wazig. Ik ga op zoek naar een oplossing! Dit is wel een extra reden om de pasta zelf te maken zodat je duidelijk kunt zien (en proeven) hoe lekker het is. Vaak koos ik spaghetti als pastasoort bij dit gerecht, maar sinds ik hem in Milaan heb gegeten met wat dikkere en verse pasta, heeft dat toch mijn voorkeur. Gebruik liever geen penne, schelpjes en dergelijke, deze combineren weer beter bij een saus. Als je 's ochtends de zeevruchten al uit de vriezer haalt, kan dit maaltje binnen 10 minuten op tafel staan. Eventueel kun je (als je zin en/of tijd hebt) nog een lekkere salade voor ernaast maken, voor wat extra vitaminen!
























Ingrediƫnten:
300 gram spaghetti of verse pasta
3 tenen knoflook
1 grote of 2 kleine rode peper(s)
Zak zeevruchten uit de diepvries
Half bosje verse peterselie
Extra vergine olijfolie

Bereiding:
-       Laat de zeevruchten goed ontdooien. Dit kan ook door er twee keer kokend water overheen te gieten. 
-       Snijd de knoflook, rode peper en peterselie fijn.
-       Kook de pasta volgens de verpakkingswijze gaar.
-       Fruit de knoflook en de peper aan in flink wat olijfolie, maar pas op dat dit niet verbrandt. Zet het vuur dus niet te hoog en bak niet te lang. Haal de pan nu even van het vuur.
-       Zodra de pasta bijna gaar is zet je de pan met olie weer op het vuur en bak je de zeevruchten hierin aan. Als deze klaar zijn kun je de pasta toevoegen. Laat de smaken even goed intrekken in de pasta. Breng op smaak met zout.
-       Meng alles goed door elkaar en voeg als laatst de peterselie en extra vergine olijfolie toe. Meer heeft deze pasta niet nodig!

1 opmerking: