Ik zal regelmatig stukjes posten over producten van de Biologische
Slagerij Gerrit Takke. De stukjes worden geplaatst de vorm van reviews of
lekkere recepten. De Biologische Slagerij is gevestigd aan de Biltstraat 66 in Utrecht.
Buiten het standaard assortiment kun je bij deze slagerij ook terecht voor
apartere dingen zoals Dry Aged vlees.
Nu vraag je je
misschien af, waarom biologisch? Dat zal ik hieronder in het kort uitleggen. Biologisch
vlees heeft een mooie, stevige structuur doordat de dieren in alle ruimte zijn
opgegroeid. Verder verliest dit vlees minder vocht, waardoor het niet zal gaan
‘krimpen’ in de pan. Dit komt de smaak dus ten goede. Een ander voordeel van
biologisch vlees is dat het beter voor mens, dier en milieu is. De boeren maken
bijna geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en ook worden de dieren niet
preventief behandeld met antibiotica.
Een tegenargument is vaak dat het biologische vlees een stuk
duurder is. Dit is waar, maar dat is begrijpelijk als je bekijkt hoe het vlees
wordt behandeld. Ik eet zelf ook niet iedere dag biologisch vlees, maar het is
zeker de moeite waard om er in ieder geval 1 tot 2 keer per week wat meer geld
aan uit te geven. Ik zal je daarom een handje helpen door regelmatig te laten
zien wat je met deze biologische producten kunt doen!
Meer informatie? Kijk op www.biologischeslagerijgerrittakke.nl
Ik ben ook groot voorstander van biologisch vlees, het smaakt ook nog eens beter.
BeantwoordenVerwijderen