Ingrediënten (voor 4 personen):
1 zak sla
4 eieren
4 ansjovisfilets
1 bakje crème fraîche
Citroensap
2 avocado's
1 komkommer
2 bakjes gerookte kipfilet
Stuk Parmezaanse kaas
4 sneetjes brood
1 teentje knoflook
Bereiding:
-
Kook de eieren 10 minuten zodat ze goed hard
zijn.
-
Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd de avocado
en de sneetjes brood in blokjes.
-
Snijd het teentje knoflook fijn en bak dit samen
met wat olie en het brood in de pan. Zodra ze een bruin korstje krijgen zijn de croutons goed. Zet ze dan even aan de kant.
-
Schil en snijd de komkommer in blokjes en hak de
ansjovisfilets fijn.
-
Meng de crème fraîche met een scheut olie van de
ansjovisfilets en wat citroensap totdat hij mooi is qua dikte en smaak. Voeg nog wat
peper en zout toe.
-
Pel de gekookte eitjes en snijd ze in partjes
-
Verdeel de sla over de borden en vervolgens de
komkommer, avocado, ansjovisfilets en gerookte kip.
-
Leg op ieder bord 1 eitje en verdeel de
croutons erover.
- Schaaf flink wat Parmezaan over de salade met een kaasschaaf en maak het vervolgens af met de dressing. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten