woensdag 29 april 2015

Caesar salade

Al twee weken geen nieuwe post online en dat is grotendeels veroorzaakt door Blondie. Die neemt erg veel tijd in beslag waardoor ik even wat minder nieuwe recepten kan bedenken, laat staan fotograferen. Maar goed, nu dus een lekkere caesar salade aangezien het weer eens tijd wordt voor de zomer. Ik heb er van alles doorheen gedaan, dus het is geen klassieker, maar de basis is een caesar salade! Bij salades hou ik er nou eenmaal van om zoveel mogelijk erin te doen als het enigszins bij elkaar past. Het moet namelijk wel een beetje vullen als avondmaaltijd. Deze week ook een update over de limoncello, die helaas niet helemaal is geworden zoals ik had gehoopt. Ik heb dus geen limoncello kunnen drinken in de zon na deze salade...
























Ingrediënten (voor 4 personen):
1 zak sla
4 eieren
4 ansjovisfilets
1 bakje crème fraîche
Citroensap
2 avocado's
1 komkommer
2 bakjes gerookte kipfilet
Stuk Parmezaanse kaas
4 sneetjes brood
1 teentje knoflook

Bereiding:
-       Kook de eieren 10 minuten zodat ze goed hard zijn.
-       Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd de avocado en de sneetjes brood in blokjes.
-       Snijd het teentje knoflook fijn en bak dit samen met wat olie en het brood in de pan. Zodra ze een bruin korstje krijgen zijn de croutons goed. Zet ze dan even aan de kant.
-       Schil en snijd de komkommer in blokjes en hak de ansjovisfilets fijn.
-       Meng de crème fraîche met een scheut olie van de ansjovisfilets en wat citroensap totdat hij mooi is qua dikte en smaak. Voeg nog wat peper en zout toe.
-       Pel de gekookte eitjes en snijd ze in partjes
-       Verdeel de sla over de borden en vervolgens de komkommer, avocado, ansjovisfilets en gerookte kip.
-       Leg op ieder bord 1 eitje en verdeel de croutons erover.
-       Schaaf flink wat Parmezaan over de salade met een kaasschaaf en maak het vervolgens af met de dressing. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten