zaterdag 11 april 2015

Vitello tonato

Laatst kwam er een snel broodje vitello tonato online, maar vandaag een uitgebreidere variant als voorgerecht. Nog steeds heel snel klaar alleen met wat meer ingrediƫnten. Het is een ideaal voorgerecht als je toch meerdere gangen wilt doen, maar niet te lang in de keuken wilt staan. Serveer er een glaasje witte wijn bij en je bent klaar. Mijn mes en vork liggen trouwens verkeerd om, ik weet het.. Na al die jaren kan ik nog steeds niet op de goede manier eten, en ik ben niet eens linkshandig. Ik had ze stiekem even om moeten draaien voor de foto.

















Ingrediƫnten (voor 6 personen):
Ca. 300 gram fricandeau in plakjes
1 blikje tonijn
3 eetlepels dikke yoghurt
2 eetlepels mayonaise
3 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes + wat extra
Zakje rucola
Extra vergine olijfolie
Staafmixer + molentje

Bereiding:
-       Doe de tonijn, mayonaise, yoghurt, ansjovis en kappertjes in het molentje van de staafmixer en maal fijn.
-       Voeg vervolgens een scheut olijfolie, wat water om te verdunnen en zout en peper toe. Proef dan even of het goed op smaak is.
-       Maak op elk bordje een bedje van rucola en verdeel hier de fricandeau over.
-       Verdeel als laatst de tonijnsaus over de fricandeau en maak af met wat kappertjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten