Ingrediënten (voor 6 à 7 personen):
Ca. 1 kilo procureur
2 uien, in stukjes
4 tenen knoflook, grof gehakt
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 theelepels zout
2 eetlepels tijm
150 ml chillisaus
150 ml kippenbouillon
75 ml witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 braadslee
Coleslaw:
Zakje peen julienne
Zakje kool
Mayonaise
Azijn
Broodjes zoals ciabatta, stokbrood of Turks brood
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 110 graden.
-
Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng
het goed door elkaar.
-
Olie de braadslee in en leg hier de procureur
in.
-
Lepel nu alle saus over het vlees, zodat het
stuk in de saus ligt en met saus is ingesmeerd.
-
Zet de braadslee vervolgens voor ca. 8 uur in de
oven.
-
Om de 2 uur moet je het vlees even bedruipen met
de saus. Voeg eventueel wat water toe als het te dik wordt.
-
Net voordat de pulled pork klaar is begin je met
het maken van de coleslaw. Meng de peen julienne en kool met flink wat
mayonaise en azijn naar smaak.
-
Na 8 uur kun je met 2 vorken het stuk vlees uit
elkaar trekken (‘pull’) en daarna lekker door de saus mengen.
- Beleg een broodje eerst met wat coleslaw en vervolgens met flink wat pulled pork. Geniet!
Voordat hij de oven in ging |
Met 2 vorken goed uit elkaar trekken |
Het eindresultaat |
Ik stel jullie voor aan Blondie! |
Dit bericht wordt gesponsord door Biologische Slagerij Gerrit Takke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten