woensdag 15 april 2015

Broodje pulled pork

Dit weekend heb ik eindelijk 1 van de 2 stukken pulled pork van Biologische Slagerij Gerrit Takke bereid en wow, wat was dit lekker. Het is niet te vergelijken met een broodje hamburger of iets dergelijks. Als je dit eenmaal hebt geproefd, wil je niet anders meer. Het is super simpel, alleen wel tijdrovend. Het vlees moet ca. 8 uur in de oven, maar zodra het erin zit heb je er weinig omkijken meer naar. Wij zijn zelfs een puppy op gaan halen (zie foto hieronder) in de tussentijd. Het belangrijkste is eigenlijk dat je het juist vlees, een goed stuk varkensschouder (procureur), hebt. Ik heb een recept van Culy gebruikt aangezien ik geen idee had hoe ik eraan moest beginnen. Gelukkig heeft het heel goed uitgepakt. Pulled pork hoor je trouwens te eten op een broodje met coleslaw, zoals je ziet op de foto.
















Ingrediënten (voor 6 à 7 personen):
Ca. 1 kilo procureur
2 uien, in stukjes
4 tenen knoflook, grof gehakt
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 theelepels zout
2 eetlepels tijm
150 ml chillisaus
150 ml kippenbouillon
75 ml witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 braadslee

Coleslaw:
Zakje peen julienne
Zakje kool
Mayonaise
Azijn
Broodjes zoals ciabatta, stokbrood of Turks brood

Bereiding:
-       Verwarm de oven voor op 110 graden.
-       Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng het goed door elkaar.
-       Olie de braadslee in en leg hier de procureur in.
-       Lepel nu alle saus over het vlees, zodat het stuk in de saus ligt en met saus is ingesmeerd.
-       Zet de braadslee vervolgens voor ca. 8 uur in de oven.
-       Om de 2 uur moet je het vlees even bedruipen met de saus. Voeg eventueel wat water toe als het te dik wordt.
-       Net voordat de pulled pork klaar is begin je met het maken van de coleslaw. Meng de peen julienne en kool met flink wat mayonaise en azijn naar smaak.
-       Na 8 uur kun je met 2 vorken het stuk vlees uit elkaar trekken (‘pull’) en daarna lekker door de saus mengen.
-       Beleg een broodje eerst met wat coleslaw en vervolgens met flink wat pulled pork. Geniet!

Voordat hij de oven in ging













Met 2 vorken goed uit elkaar trekken


















Het eindresultaat













Ik stel jullie voor aan Blondie!





















Dit bericht wordt gesponsord door Biologische Slagerij Gerrit Takke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten