Toen we binnenkwamen was er zoveel te zien en te ruiken dat we niet wisten hoe we moeten beginnen, maar al snel hadden we een goede tactiek bedacht. Eerst twee rondjes lopen om een idee te krijgen wat we allemaal wilden proberen qua eten. Vervolgens een tafeltje weten te bemachtigen, dit ging gelukkig vrij snel. Een flesje wijn erbij en dan af en toe wat te eten halen. We namen van alles een kleine portie en deelden dit, zodat we veel konden proeven. Sommige gerechten waren al opgegeten toen ik me realiseerde dat er nog geen foto van was gemaakt, dus ik kan jammer genoeg niet alles laten zien..
We begonnen met een bordje labneh met 4 soorten toppings. Er werd een Arabisch platbrood bij gegeven zodat je lekker kon dippen. Labneh is trouwens uitgelekte yoghurt, een soort hangop dus, met bijvoorbeeld een topping van za'atar, granaatappel en rozenwater. Zeker een leuk idee om thuis te maken.
Als tweede probeerden we een raspberry chili cocktail met gin en citroengras. Ik moest er even aan wennen aangezien het echt heel pittig was, maar na een paar slokken werd het toch wel lekkerder. Het leuke van zo'n festival is juist om aparte dingen te proeven.
Niet de beste foto, maar ik wilde toch even de locatie laten zien. Het festival werd gehouden in een oude suikerfabriek, wat nog goed te zien was. Echt een perfecte plek om lekker te eten en te drinken.
Verder heb ik dus geen foto's gemaakt van de broodjes pulled pork en smoked chicken. Dit was heel lekker en het vlees kwam dus uit een rookoven, waardoor het echt een rooksmaak kreeg. Hier was ook een speciale 'rookruimte' voor gemaakt. Zelf heb ik ook vlees liggen voor pulled pork dus dit ga ik snel maken. Ook heb ik voor het eerst dumplings gegeten en een stukje van de hotdog van Brandt & Levie. Allebei zo lekker dat ze dus binnen no-time op waren. Dumplings zijn vrij gemakkelijk zelf te maken, dus ook die staan op mijn to-do lijstje nu.
Als laatste nog wat inkopen gedaan en recepten meegenomen uit het winkeltje dat er was. Onder andere speltpasta, zwart zout, rode linzen en chilisaus. Een geslaagde dag dus en ik zou volgende keer zeker weer gaan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten