dinsdag 3 maart 2015

Rode curry met zoete aardappel

Ik ben begonnen met de zoektocht naar een lekkere curry voor doordeweeks. Omdat het veel tijd kost om een curry helemaal zelf te maken, vind ik dat hierbij een kant-en-klare variant geoorloofd is. Maar nu is dus de vraag welke? Dit keer heb ik het merk Kurma uitgeprobeerd. De smaak was lekker, maar deze had van mij wel wat sterker gemogen. Wat bleek, 1 bakje was voor 2 personen en ik had gekookt voor 4 personen (hij was ook niet echt rood van kleur). Wil je dus een milde curry, gebruik dan gewoon 1 bakje. Ook al was deze erg lekker, ik ga gewoon verder met testen. Binnenkort dus weer een nieuwe curry!
















Ingrediƫnten (voor 4 personen):
1 ui
1 teen knoflook
1 zak Thaise groente (400 gram)
3 zoete aardappels
2 bakjes Kurma’s rode curry pasta
150 ml kokosmelk
350 gram runder reepjes
1 zakje sugarsnaps
4 papadums
Eventueel rijst voor erbij

Bereiding:
-       Breng de rijst aan de kook als je dit erbij wilt eten. Dit zou ik zeker aanraden als je wat grote eters in huis hebt.
-       Snijd de ui en de knoflook fijn en maak van de zoete aardappels kleine blokjes.
-       Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de Thaise groente, sugarsnaps en zoete aardappels toe en bak ze 6-7 min mee.
-       Giet nu de rijst af en laat deze droog stomen.
-       Voeg de bakjes curry toe samen met de kokosmelk en roer dit goed door. Laat dit 10-15 min pruttelen totdat de zoete aardappel en de groenten gaar zijn. Dit moet je af en toe even proeven.
-       Net voordat de curry klaar is bak je de runderreepjes even aan in de pan. Deze kun je ook weglaten als je een vegetarische maaltijd wilt hebben.
-       Voeg de runderreepjes toe aan de curry en bereid als laatste de papadums in de magnetron. Dit moet ongeveer 30 sec, maar kijk voor de zekerheid even op de verpakking.
-       Alles is klaar, dus tijd om op te scheppen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten