zaterdag 28 februari 2015

Eetdagboek februari

Ik probeer vaak dingen uit voor mijn blog, maar ik zet niet elk recept dat ik eet erop. Ook mijn restaurant bezoekjes komen niet altijd online. Dit betekent niet dat het niet lekkerwas, maar simpelweg dat ik daar niet altijd tijd voor heb. Wel maak ik hier vaak een snelle foto van (met mijn mobiel, sorry..), waar ik dus in mijn eentje van moet genieten. Daarom wil ik elke maand een samenvatting geven van de dingen die ik heb gegeten en niet op mijn blog zijn verschenen. Bij deze!

Antwerpen
Ik ben in februari een weekend naar Antwerpen geweest en heb daar heerlijk gegeten. Qua lunch vond ik het wel lastig om tentjes te vinden met lekkere broodjes, daarom hebben we 2 dagen bij de Bistro gelunched. Op de foto een heerlijke ciabatta met pastrami en parmezaan.


















Als je in Antwerpen bent, ga dan eten bij 12 place du Marché. Een klein en knus restaurant waar je zo ontzettend lekker kunt eten en met top bediening. Het hoogtepunt was het voorafje van kreeft. Eerst een tartaartje van kreeft en daaronder een bakje met een bisque (soort soep). Ik wil weer terug…



















Delft:
Na mijn weekend Antwerpen had ik ook nog een dagje vrij om bij mijn broer in Delft langs te gaan. We hebben wat gedronken in de bierfabriek, wat echt een aanrader is. Ik drink zelf geen bier, maar de sfeer alleen is al ontzettend leuk. Nog een pluspunt: er liggen pinda’s op tafel die je zelf nog moet pellen, laat ik hier nou net heel erg van houden :)



















 Moestuintje
Mijn moestuin begint eindelijk op te komen. Ik geef ze elke dag water en praat zelfs even met ze, maar dit wilde nog niet heel veel helpen. Totdat opeens de basilicum en tijm tevoorschijn kwamen. Nu nog wachten totdat ik ze kan verpotten. Ik houd jullie op de hoogte!



















Luie dag
Geen mooie foto, maar wat was dit lekker zeg. Ik lag de hele dag op de bank met de tv en een boek en had dus eigenlijk geen zin om te koken. Uiteindelijk heb ik van alle restjes uit de koelkast een gerecht gemaakt en het bleek zo lekker te zijn. Recept komt snel online.



















Lunch-/bak- en kookdag
De woensdag heb ik vaak met een vriendin een lunch-/bak- en kookdag aangezien we allebei die middag vrij zijn. Zo ook de laatste woensdag van februari toen er een heerlijke pasta op tafel kwam te staan. Een tomatensaus met bacon, groenten en tomatensaus. Basic, maar ontzettend smaakvol!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten