Vandaag komen de koelkast en de vriezer aan bod. Eigenlijk
kom ik tot de conclusie dat je hier niet heel veel voor in huis hoeft te
hebben. Er zijn een aantal essentiële ingrediënten, maar de meeste producten
komen toch uit de voorraadkast en van het derde deel: kruiden en smaakmakers.
Een te volle koelkast is eigenlijk ook niet handig, aangezien je dan vaak vergeet
wat erin staat en een deel dus weg kunt gooien. Hier heb ik ook opgelet
bij dit lijstje, al deze ingrediënten kun je langere tijd in de koelkast
bewaren.
Koelkast:
-
Mosterd
-
Pesto
-
Slasaus
-
Chilisaus
-
Roomboter
-
Kook room
-
Feta en/of geitenkaas
-
Olijven
-
Kappertjes
-
Eieren, veel mensen bewaren deze in de koelkast
vandaar dat hij in dit rijtje staat. Zelf bewaar ik ze toch liever buiten de
koelkast.
Vriezer:
-
Gehakt
-
Kip
-
Garnaaltjes, deze koop je vaak al ingevroren dus
ideaal om een zak in je vriezer te hebben.
-
Doperwten
-
Tuinerwten
-
Bladerdeeg en/of hartige taartdeeg
- Diepvriespizza, deze is heel belangrijk in het rijtje. Stel je hebt een lange, vermoeiende dag gehad en je kunt echt niet meer koken, dan moet je voor noodgevallen dus altijd een goeie diepvriespizza hebben liggen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten