zaterdag 14 maart 2015

Musthaves deel 2

Vandaag komen de koelkast en de vriezer aan bod. Eigenlijk kom ik tot de conclusie dat je hier niet heel veel voor in huis hoeft te hebben. Er zijn een aantal essentiële ingrediënten, maar de meeste producten komen toch uit de voorraadkast en van het derde deel: kruiden en smaakmakers. Een te volle koelkast is eigenlijk ook niet handig, aangezien je dan vaak vergeet wat erin staat en een deel dus weg kunt gooien. Hier heb ik ook opgelet bij dit lijstje, al deze ingrediënten kun je langere tijd in de koelkast bewaren. 


















Koelkast:
-       Mosterd
-       Pesto
-       Slasaus
-       Chilisaus
-       Roomboter
-       Kook room
-       Feta en/of geitenkaas
-       Olijven
-       Kappertjes
-       Eieren, veel mensen bewaren deze in de koelkast vandaar dat hij in dit rijtje staat. Zelf bewaar ik ze toch liever buiten de koelkast.

Vriezer:
-       Gehakt
-       Kip
-       Garnaaltjes, deze koop je vaak al ingevroren dus ideaal om een zak in je vriezer te hebben.
-       Doperwten
-       Tuinerwten
-       Bladerdeeg en/of hartige taartdeeg
-       Diepvriespizza, deze is heel belangrijk in het rijtje. Stel je hebt een lange, vermoeiende dag gehad en je kunt echt niet meer koken, dan moet je voor noodgevallen dus altijd een goeie diepvriespizza hebben liggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten