Vitello tonato, een klassiek Italiaans voorgerecht dat ook
heerlijk op een broodje smaakt. Het is net wat luxer, maar toch lekker snel klaar. Ik heb deze keer gewone boterhammen gebruikt,
maar als je nou iets meer tijd hebt, bak dan een lekker warm broodje voor jezelf.
Je zult waarschijnlijk best veel tonijnsaus overhouden, maar dit kun je gewoon in de koelkast bewaren. Doe het de volgende dag nog op een broodje, over een
salade of lekker door wat pasta. Ik wil trouwens wat vaker lunch recepten gaan plaatsen. Het is één van mijn favoriete eetmomenten op de dag, maar toch komen er nog veel te weinig recepten online... Binnenkort meer dus!
Ingrediënten (voor 2 personen):
4 boterhammen
1 pakje fricandeau
1 blikje tonijn op water
2 eetlepels magere kwark/yoghurt
1 eetlepel fritesaus
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Staafmixer + molentje
Bereiding:
-
Doe de tonijn, kwark, fritesaus, kruiden en het
paprikapoeder in het molentje van de staafmixer. Voeg ook wat peper en zout toe
en mix dit vervolgens tot een gladde saus. Proef dan even of het goed op smaak
is gebracht.
-
Smeer de boterhammen eventueel in met wat boter.
Beleg ze daarna royaal met fricandeau
- Doe een paar flinke eetlepels tonijnsaus erop en garneer eventueel met wat basilicum of rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten