Het is maart en eindelijk ben ik begonnen met mijn
bucketlist voor 2015. Een trage start, maar nu ik eenmaal op gang ben zullen de
volgende opdrachten sneller volgen (hoop ik). Na wat rondzoeken op het internet
heb ik de benodigde ingrediƫnten gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Wat
bleek: het is echt ontzettend makkelijk, alleen het kost even tijd. Al valt dat
ook wel mee want binnen 4 weken kun je het resultaat al proeven. Mijn
citroenschillen staan nu te weken in de wodka, dus over 3 weken ongeveer een
vervolg!
Ingrediƫnten:
-
500 ml wodka
-
4 biologische citroenen
-
150 gram suiker
-
300 ml water
Eerst even wat opmerkingen vooraf. Normaalgesproken wordt
limoncello gemaakt van pure alcohol, maar dit is heel lastig te verkrijgen in
Nederland. Wodka is daarom een goed alternatief aangezien deze drank een
neutrale smaak heeft. Verder is het belangrijk dat je biologische citroenen
gebruikt die dus onbespoten zijn. Je gaat de schil van de citroen gebruiken dus
het is belangrijk dat je geen ongezonde stoffen in je limoncello krijgt.
Bereiding:
-
Schil de citroenen met een dunschiller.
-
Doe de wodka en de citroenschillen in een
weckfles en zet deze 3 weken op een donkere en koele plaats.
-
Na 3 weken kun je verder met het proces. Verwarm
dan de suiker met het water in een pannetje totdat de suiker is opgelost.
-
Laat het suikerwater afkoelen en giet het
vervolgens bij de wodka.
-
Zeef het geheel zodat je de citroenschillen weg
kunt gooien en doe het weer terug in de weckfles.
-
Laat deze nog minimaal een week op een donkere
koele plaats rusten voordat je hem gaat drinken. Dit mag ook twee weken duren.
- Serveer de limoncello het liefst ijskoud uit de vriezer, dan smaakt hij het lekkerst. Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten