woensdag 18 maart 2015

Bucketlist: limoncello maken

Het is maart en eindelijk ben ik begonnen met mijn bucketlist voor 2015. Een trage start, maar nu ik eenmaal op gang ben zullen de volgende opdrachten sneller volgen (hoop ik). Na wat rondzoeken op het internet heb ik de benodigde ingrediƫnten gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Wat bleek: het is echt ontzettend makkelijk, alleen het kost even tijd. Al valt dat ook wel mee want binnen 4 weken kun je het resultaat al proeven. Mijn citroenschillen staan nu te weken in de wodka, dus over 3 weken ongeveer een vervolg!



















Ingrediƫnten:
-       500 ml wodka
-       4 biologische citroenen
-       150 gram suiker
-       300 ml water

Eerst even wat opmerkingen vooraf. Normaalgesproken wordt limoncello gemaakt van pure alcohol, maar dit is heel lastig te verkrijgen in Nederland. Wodka is daarom een goed alternatief aangezien deze drank een neutrale smaak heeft. Verder is het belangrijk dat je biologische citroenen gebruikt die dus onbespoten zijn. Je gaat de schil van de citroen gebruiken dus het is belangrijk dat je geen ongezonde stoffen in je limoncello krijgt.

Bereiding:
-       Schil de citroenen met een dunschiller.
-       Doe de wodka en de citroenschillen in een weckfles en zet deze 3 weken op een donkere en koele plaats.
-       Na 3 weken kun je verder met het proces. Verwarm dan de suiker met het water in een pannetje totdat de suiker is opgelost.
-       Laat het suikerwater afkoelen en giet het vervolgens bij de wodka.
-       Zeef het geheel zodat je de citroenschillen weg kunt gooien en doe het weer terug in de weckfles.
-       Laat deze nog minimaal een week op een donkere koele plaats rusten voordat je hem gaat drinken. Dit mag ook twee weken duren.
-       Serveer de limoncello het liefst ijskoud uit de vriezer, dan smaakt hij het lekkerst. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten