donderdag 19 februari 2015

Quinoa met bloemkool

Als we een dag een lichte en gezonde maaltijd willen eten, is onze beginzin altijd: iets met quinoa. Je kunt dit namelijk met zoveel dingen combineren dat je elke keer weer een ander gezond gerechtje op tafel kunt zetten. Na alle ophef over de superfoods is quinoa eigenlijk als enige blijven hangen bij ons thuis, omdat we dit gewoon heel lekker vinden. Geen quinoa in huis (of vind je het te gezond haha), je kunt dit ook prima vervangen door couscous. Net zo lekker!
















Ingrediënten:
1 bloemkool
1 à 2 eetlepels kerrie
100 gram amandelen
1 pakje zachte geitenkaas, zo’n voorgesneden rolletje
200 gram quinoa
Flink wat peterselie

Bereiding:
-       Verwarm de oven voor op 200 graden
-       Snijd de bloemkool in plakken en vervolgens weer in nog kleinere roosjes. Door de bloemkool fijn te snijden, hoeft hij minder lang in de oven.
-       Doe de bloemkool in een kom en doe er flink wat olijfolie, zout, peper en 1 à 2 eetlepels kerrie over. Hussel dit goed door zodat de kruiden en olie goed verdeeld zijn.
-       Leg de bloemkool op een bakplaat en bak ze 25 min. Proef dan wel even of ze zacht genoeg zijn. De bloemkool mag nog wel een beetje bite hebben 
-       Hak de amandelen wat fijner en snijd de peterselie fijn. Verbrokkel de geitenkaas.
-       Zet 10 min voor het eind van de oventijd water op en kook de quinoa in ca. 8 min gaar. Giet de quinoa af en meng met de bloemkool die nu ongeveer klaar zou moeten zijn. Voeg ook de amandelen toe.
-       Strooi als laatste de peterselie en geitenkaas erover. Een heerlijk en gezond maaltje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten