Terwijl ik dit type, zie ik mijn zakje koekkruimels langzaam
slinken en proef ik ook nog van een madeleine. Normaal kan ik prima maat houden
wat betreft koek en snoep, maar met koekkruimels heb je niet door dat je aardig
wat koekjes naar binnen werkt. Ik had dus beter alleen voor de madeleine kunnen
gaan, al smaken die ook naar meer. Een lekker zacht en luchtig cakeje, met een
friszoete smaak door de citroen en een perfect formaat. Niet al te veel
calorieën dus. Al moet je het dan wel bij eentje houden, en dat is dan weer
lastig…
Ingrediënten (voor 12 stuks):
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roomboter + beetje extra
1,5 ei
65 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel honing
Schil van ½ citroen
30 ml melk
Beetje bloem
Madeleinevorm
Bereiding:
-
Doe de boter in een pannetje en laat dit
langzaam smelten.
-
Klop de suiker en eieren een paar minuten met een mixer op een
hoge stand goed schuimig.
-
Voeg nu de honing en melk toe aan de gesmolten
boter en roer dit goed door.
-
Doe het botermengsel en de citroenschil bij het eimengsel en mix dit weer even door.
-
Spatel nu voorzichtig de bloem erdoor en zorg
dat er geen klontjes in zitten.
-
Dek het beslag af en zet het nu voor een uurtje in
de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden na een uur en
vet de madeleinevorm in.
-
Strooi er nu een beetje bloem over zodat elke
holte een dun laagje bloem heeft.
-
Verdeel het beslag over de 12 holtes en bak voor
10 min in de oven.
- Laat ze even afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Geniet nu van je heerlijke, zelfgemaakte madeleines!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten