De appeltaart is een veel voorkomende taart op feestjes en
verjaardagen, maar om nou elke keer dezelfde taart op tafel te zetten is ook zo
saai. Daarom nu een leuke variant die ook nog eens makkelijker te maken is.
Doordat je het deeg onderop verdeelt met de appeltaartjes er bovenop, krijg je
geen problemen met de verdeling van het deeg (gebeurt mij altijd). Een extra
voordeel is dat je een extra dikke laag koek hebt, dit is namelijk mijn favoriete
deel van de appeltaart.
Ingrediƫnten:
260 gram bloem
120 gram witte basterdsuiker
½ ei
1 theelepel bakpoeder
160 gram roomboter, in blokjes
Snufje zout
Schil van 1 citroen
3 appels (goudreinette)
50 gram suiker
1 theelepel kaneel
Citroensap
1 Ć 2 eetlepels abrikozenjam
Ronde springvorm met kartelrand
Bereiding:
-
Roer het bakpoeder, zout en de bloem door
elkaar. Voeg nu de roomboter, citroenrasp, suiker en het halve eitje toe. Mix
dit eerst met een mixer even door (gebruik de deeghaken) en ga vervolgens
verder met je handen.
-
Kneed goed totdat je een mooie deegbal hebt en
leg deze 30 min in de koelkast. Wikkel het eerst even in wat folie en maak het
deeg goed plat.
-
Schil vervolgens de appels en snijd ze in
partjes. Meng de appelpartjes met wat citroensap, de 50 gram suiker en wat
kaneel.
-
Vet de springvorm in en verwarm de oven op 170
graden.
-
Haal het deeg na 30 min uit de koelkast en duw
het met je handen in de vorm. Zorg ervoor dat de hoogte overal ongeveer gelijk
is. Verdeel nu de appelpartjes in een waaiervorm over de taart en zet hem een
uurtje in de oven.
- Zodra de taart klaar is verwarm je de abrikozenjam met wat water in een pannetje. Strijk dit met een kwastje over de appeltjes zodat je een mooi glans laagje krijgt. Nog even laten afkoelen en je kunt genieten van een heerlijk taartje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten