zaterdag 31 januari 2015

Witte choco-kokosbonbons

Het recept van deze bonbons komt uit het kookboek van chickslovefood. Ze doen me denken aan raffaello’s, die zijn ook zo lekker zoet met kokos en een nootje. Ik heb het recept wat aangepast omdat bij mij de hoeveelheden anders uitkwamen. Ik heb dit wel vaker bij recepten, daarom houd ik niet altijd strikt het recept aan als ik het idee heb dat de hoeveelheden niet kloppen. Bonbons maken is wel een beetje priegelwerk, maar deze zijn nog goed te doen. Ik heb namelijk alle 10 bonbons gemaakt zonder chagrijnig te worden, dus dat zegt genoeg :)

















Ingrediënten:
100 gram witte chocolade
55 gram geraspte kokos
10 hazelnoten
60 gram boter
5 pennywafels

Bereiding:
-       Maal de pennywafels en de boter fijn in een keukenmachine. Dit gaat soms wat lastig dus het laatste beetje kun je ook met je handen doen. Daarna kneed je 3 eetlepels kokos door het deeg.
-       Verdeel het deeg in 10 kleine balletjes en stop hierin 1 hazelnoot. Zorg dat de hele hazelnoot bedekt is en dat de bonbon weer mooi rond wordt.
-       Zet ze 15 min in de koelkast. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
-       Zet een bakje met de overige geraspt kokos klaar
-       Haal elk bolletje door de chocolade en rol vervolgens door de kokos. Leg ze weer terug op het bord en laat ze nu een uurtje opstijven in de koelkast. Heerlijk bij een kopje koffie of thee!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten