woensdag 28 januari 2015

Stroopwafelcake

De cake kwam perfect gebakken uit te oven, brak niet doormidden toen ik hem eruit haalde en stond ook nog eens mooi op de plank. Het was dus wachten totdat er iets fout ging, want zoveel geluk bestaat niet achter elkaar. Dit gebeurde inderdaad al vrij snel, er was namelijk nergens in huis een fototoestel te bekennen. Stond ik daar met mijn mobiel foto’s te maken van de cake… Maar goed, de smaak van de cake is er echt niet minder lekker om! Heerlijk die stukjes koek en karamel die door de cake verspreid zitten. Gebruik bij het bakken wel altijd echte roomboter. Dit is niet alleen veel lekkerder, het is ook beter voor je dan margarine. Het scheelt echt niet veel qua calorieën, dit dacht ik eerst wel altijd, dus hier hoef je het niet voor te laten.
























Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel + beetje extra
200 gram suiker
4 eieren
200 gram ongezouten roomboter
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
200 gram stroopwafels
Bakpapier

Bereiding:
-       Verwarm de oven voor op 165 graden.
-       Mix de roomboter en de suiker met de garde. Als je roomboter net uit de koelkast komt, verwarm hem dan kort in de magnetron. Het is niet de bedoeling dat het gaat smelten.
-       Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna mag het zelfrijzend bakmeel, vanille extract en de kaneel erbij. Mix dit goed tot een gladde massa.
-       Verkruimel de stroopwafels en strooi er wat bloem over. Zorg dat elk stukje bedekt is met een beetje bloem. Dit voorkomt dat alle stukjes straks naar de bodem zakken.
-       Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de cakevorm. Bak ca. 50-60 min in de oven. Test altijd even met een satéprikker of de cake gaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten