De cake kwam perfect gebakken uit te oven, brak niet
doormidden toen ik hem eruit haalde en stond ook nog eens mooi op de plank. Het
was dus wachten totdat er iets fout ging, want zoveel geluk bestaat niet achter
elkaar. Dit gebeurde inderdaad al vrij snel, er was namelijk nergens in huis
een fototoestel te bekennen. Stond ik daar met mijn mobiel foto’s te maken van
de cake… Maar goed, de smaak van de cake is er echt niet minder lekker om!
Heerlijk die stukjes koek en karamel die door de cake verspreid zitten. Gebruik
bij het bakken wel altijd echte roomboter. Dit is niet alleen veel lekkerder,
het is ook beter voor je dan margarine. Het scheelt echt niet veel qua
calorieën, dit dacht ik eerst wel altijd, dus hier hoef je het niet voor te
laten.
200 gram zelfrijzend bakmeel + beetje extra
200 gram suiker
4 eieren
200 gram ongezouten roomboter
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
200 gram stroopwafels
Bakpapier
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 165 graden.
-
Mix de roomboter en de suiker met de garde. Als
je roomboter net uit de koelkast komt, verwarm hem dan kort in de magnetron.
Het is niet de bedoeling dat het gaat smelten.
-
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna mag het
zelfrijzend bakmeel, vanille extract en de kaneel erbij. Mix dit goed tot een
gladde massa.
-
Verkruimel de stroopwafels en strooi er wat
bloem over. Zorg dat elk stukje bedekt is met een beetje bloem. Dit voorkomt
dat alle stukjes straks naar de bodem zakken.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het
beslag in de cakevorm. Bak ca. 50-60 min in de oven. Test altijd even met een
satéprikker of de cake gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten