Het komt bij mij geregeld voor dat ik pas weet wat ik wil
eten als ik weer thuis ben, maar dan kan ik me er vaak niet toe zetten om weer
naar de supermarkt te gaan. Daarom zorg ik dat ik altijd wat groenten en genoeg
houdbare ingrediënten in de (koel)kast heb liggen, zodat ik snel iets in
elkaar kan flansen. Ik denk dat er wel meer mensen zijn die dit probleem
herkennen dus misschien moet ik hier een vaste rubriek van maken. Het eerste
artikel zal dan een lijstje worden met ingrediënten die onmisbaar zijn in je
voorraadkast. Zodra die eenmaal zijn aangeschaft, heb je altijd iets in huis voor een lekkere en makkelijke maaltijd.
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 blik linzen
1 avocado
Halve komkommer
2 tomaten
1 blikje tonijn op water
100 gram feta
Halve rode ui
Extra vergine olijfolie
Bereiding:
-
Spoel de linzen goed af en laat uitlekken
-
Snijd de avocado, tomaten, komkommer in blokjes
en doe dit in een schaal.
-
Snijd de ui in hele dunne ringen en verkruimel
de feta. Maak de tonijn een beetje los met een vork en voeg deze 3 dingen toe
aan de schaal
- Meng als laatste de linzen en wat extra vergine olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met wat zout, peper en eventueel wat verse kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten