dinsdag 3 februari 2015

Linzensalade met tonijn

Het komt bij mij geregeld voor dat ik pas weet wat ik wil eten als ik weer thuis ben, maar dan kan ik me er vaak niet toe zetten om weer naar de supermarkt te gaan. Daarom zorg ik dat ik altijd wat groenten en genoeg houdbare ingrediënten in de (koel)kast heb liggen, zodat ik snel iets in elkaar kan flansen. Ik denk dat er wel meer mensen zijn die dit probleem herkennen dus misschien moet ik hier een vaste rubriek van maken. Het eerste artikel zal dan een lijstje worden met ingrediënten die onmisbaar zijn in je voorraadkast. Zodra die eenmaal zijn aangeschaft, heb je altijd iets in huis voor een lekkere en makkelijke maaltijd.

















Ingrediënten (voor 2 personen)
1 blik linzen
1 avocado
Halve komkommer
2 tomaten
1 blikje tonijn op water
100 gram feta
Halve rode ui
Extra vergine olijfolie

Bereiding:
-       Spoel de linzen goed af en laat uitlekken
-       Snijd de avocado, tomaten, komkommer in blokjes en doe dit in een schaal.
-       Snijd de ui in hele dunne ringen en verkruimel de feta. Maak de tonijn een beetje los met een vork en voeg deze 3 dingen toe aan de schaal
-       Meng als laatste de linzen en wat extra vergine olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met wat zout, peper en eventueel wat verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten