dinsdag 6 januari 2015

To-do list 2015

Gedurende de dag komen er altijd recepten in me op die ik ooit nog een keer wil maken, maar zodra ik dan tijd heb om te koken, dan kan ik opeens niets meer bedenken. Vandaar het idee om alles te verwerken in een to-do list voor 2015. Terwijl ik dit aan het typen ben loopt het water me al in de mond, dus ik hoop dat ik jullie snel updates en foto’s kan geven over de voortgang. De recepten komen uiteraard allemaal online.

Jamies insanity burger
Ik heb nog nooit zelf een fatsoenlijk broodje hamburger gemaakt. Het idee komt vaak in me op, maar uiteindelijk besluit ik altijd om toch iets gezonders te eten. Dit is niet helemaal terecht aangezien een broodje hamburger echt niet zo slecht is, als je alles zelf maakt en verse ingrediënten gebruikt (verpest dit beeld alsjeblieft niet voor me). Na het zien van de foto van deze insanity burger kon ik er dus niet meer omheen, dit jaar ligt deze heerlijke, sappige burger met alles erop en eraan op mijn bord.
























Hele kip bereiden
Bij het zien van zo’n grote, bleke kip, word ik altijd een beetje bang, aangezien ik geen idee heb wat ik er mee moet doen. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen met mijn boek 50 tinten kip. De grappige teksten en de mooie foto’s zullen me er vast wel doorheen slepen. Wordt vervolgd!

Gnocchi maken
Ik weet dat het niet hoort, maar nadat ik een artikel had gelezen over gebakken gnocchi, is dit mijn favoriete bereiding geworden. Een knapperig korstje aan de buiten kant met een zacht en smeuïge vulling van binnen. Nu ben ik wel benieuwd of je het zelf net zo lekker kan maken. Wees gerust, ik zal de gnocchi dan koken in plaats van bakken, zoals de Italianen het ook doen.

Indische gerechten
1 van de vrienden van mijn broer is Moluks, dus zodra de verjaardagen er aan komen, wordt daar alles uit de kast gehaald om lekker te koken voor de hele familie. Er wordt altijd te veel gemaakt, want er mag natuurlijk niemand met honger naar huis gaan. Mijn broer kwam laatst na zo'n verjaardag thuis met allemaal restjes rijst, kip, groente en gemarineerd vlees. Dat was zo lekker dat ik me heb voorgenomen om me meer te verdiepen in deze keuken.
























Limoncello
Zoals jullie al hebben gelezen is dit mijn favoriete zomerdrankje. Ik vind dat je wel echt verschil proeft tussen verschillende merken dus nu ben ik benieuwd hoe zelfgemaakte limoncello zal smaken. Het schijnt niet zo heel moeilijk te zijn, het moet alleen heel lang rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken. Misschien moet ik hier binnenkort al aan beginnen, dan ben ik in ieder geval op tijd voor de zomer!

Slagroomtaart
Slagroomtaart staat al minimaal een jaar op mijn lijstje maar het is er gewoon nog nooit van gekomen. Tijd om daar verandering in te brengen. Mijn doel is bereikt als hij er net zo uit ziet als in de etalage van de bakker (oké, of de Albert Heijn), dus dit wordt geen makkelijke opdracht. Als hij dan ook nog lekker smaakt, dan ben ik helemaal tevreden voor dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten