donderdag 8 januari 2015

Spaghetti met tomaat, mozzarella en basilicum

Ik heb ook wel avonden dat ik niet kan bedenken wat ik wil eten, laat staan dat ik zin heb om te koken. Voor dit soort avonden is deze pasta dus echt een uitkomst. Als je een goede pasta en olijfolie gebruikt, heb je verder niet heel veel ingrediĆ«nten meer nodig om een goede maaltijd te maken. Dat blijkt wel uit dit recept. Het is wel echt de moeite waard om een goede mozzarella te kopen. Deze heeft meer smaak dan een goedkopere variant en de structuur is veel zachter en lekkerder. 



















Ingrediƫnten (voor 4 personen):
300 gram spaghetti
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 bollen mozzarella
400 gram cherrytomaatjes
100 gram parmaham
Een flinke hand basilicum
Extra vergine olijfolie

Bereiding:
-       Kook de pasta volgens de bereidingswijze gaar
-       Snijd de knoflook en de rode peper fijn en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
-       Fruit de knoflook en de peper even aan op laag vuur en doe vervolgens de cherrytomaatjes erbij. Giet de pasta af en doe deze in de pan bij de tomaatjes.
-       Meng nu voorzichtig de mozzarella en de basilicum met de pasta. Door de warmte van de pasta zal de mozzarella erdoorheen gaan smelten.
-       Voeg een beetje zout en nog wat peper toe en garneer als laatste met wat plakken parmaham en extra vergine olijfolie.

2 opmerkingen: