Het was de bedoeling dat hier had gestaan: hartige taart met
broccoli en zalm, maar dit liep even anders. Ik was de eitjes 1 voor 1 in een
kom aan het doen, toen er opeens uit het laatste ei een roodbruin goedje kwam
gelopen. Alle eieren waren dus onbruikbaar en dit was tevens ons laatste ei in
huis. Niemand had zin om in de kou naar de supermarkt te gaan, dus er moest snel
wat anders bedacht worden. Zo is deze ovenschotel met broccoli en zalm
ontstaan, de hartige taart houden jullie nog te goed. Het was even afwachten, maar
deze schotel bleek verrassend lekker te zijn!
Ingrediënten:
2 uien
1 stronk broccoli
4 aardappels
1 groot blik zalm (ca. 400 gram)
2 uien
2 tenen knoflook
Half bosje verse peterselie
100 gram geraspte kaas
Bakje crème fraîche
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Snijd de uien in halve ringen en snijd de
knoflook fijn.
-
Maak kleine roosjes van de broccoli en snijd de
paprika in kleine blokjes
-
Schil de aardappels en snijd deze ook in kleine
blokjes
-
Hak de verse peterselie fijn
-
Bak de ui en de knoflook in 10 min zacht, voeg
vervolgens de paprika, peterselie en wat peper en zout toe. Bak dit nog 5 min
mee.
-
Kook ondertussen de broccoli en de aardappels
beetgaar. Het gaat nog even de oven in dus het moet niet té gaar zijn.
-
Giet de broccoli en aardappels af en meng deze
met de uien, paprika en zalm. Doe alles in een ovenschaal en strooi de geraspte
kaas erover. Zet voor 15 min in de oven zodat de kaas goed gesmolten is. Serveer met flink wat crème fraîche, hierdoor wordt het lekker smeuïg. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten