zaterdag 10 januari 2015

Colakip met rozijnen

Als je thuis kinderen hebt die lastige eters zijn dan is dit recept heel geschikt om te maken. Cola in het avondeten, dat zullen ze zeker willen proberen. Ik vind dit recept ook heel lekker, dus schaam je niet om het gewoon voor jezelf te maken. Zodra je het sausje voor de kip maakt en denkt: dit ziet er echt niet goed uit, ga dan vooral door want dat dacht ik van te voren ook. De volgende 3 kwartier in de oven doen namelijk wonderen. Ik heb voor dit recept biologische kippenpootjes gebruikt. Ik raad je dan ook aan om vooral bij kip voor de biologische variant te gaan aangezien het verschil tussen biologische kip en plofkip erg groot is.  
















Ingrediƫnten:
1 kilo drumsticks
200 gram bruine suiker
2 blikjes cola (geen light)
4 eetlepels mosterd
8 eetlepels ketchup
Flink wat grof zeezout
50 gram rozijnen

Bereiding:
-       Kook de drumsticks 30 min in ruim water en giet ze vervolgens af. Dep ze droog en leg ze in een ovenschaal
-       Verwarm de oven voor op 175 graden
-       Bestrooi de kip met de bruine suiker en flink wat zeezout
-       Meng de mosterd en de ketchup met een scheut van de cola. Giet het vervolgens gelijkmatig over de drumsticks heen
-       Giet de rest van de cola in de ovenschaal zodat de drumsticks voor meer dan de helft onder staan. Zorg dus dat je ovenschaal niet te groot is.
-       Zet de ovenschaal 45 min in de oven totdat er een mooie dikke saus is ontstaan. Serveer met wat aardappels en sla voor een heerlijk en makkelijk avondmaal!


Dit recept is gesponsord door Biologische Slagerij Gerrit Takke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten