maandag 12 januari 2015

Pasta met tonijnsaus

Het is toch ideaal als een heerlijke maaltijd kunt koken zonder dat je boodschappen hoeft te doen?! Ik heb daarom voor vandaag een recept bedacht met spullen die we altijd in de voorraad- en koelkast hebben staan. Het maakt voor deze saus ook niets uit als je tomaten of paprika’s wat verschrompeld zijn, deze worden toch zacht in de saus. Zo kun je mooi je restjes opmaken. Naast het feit dat je de deur er dus niet voor uit hoeft, staat deze pasta in 20 min op tafel. Perfect voor de maandag, als je nog een beetje op moet starten na het weekend.
















Ingrediƫnten:
300 gram spaghetti
3 trostomaten, of een bakje cherrytomaatjes
1 blik tomaten blokjes
1 rode ui
3 tenen knoflook
5 ansjovisfilets
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groot blikje tonijn
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel gedroogde peterselie

Bereiding:
-       Snijd de ui, knoflook en ansjovis fijn
-       Snijd de paprika’s en tomaten in kleine blokjes
-       Kook de pasta volgens de verpakkingswijze gaar
-       Fruit de ui, knoflook en ansjovis in een scheut olie aan. Voeg daarna de paprika- en tomatenblokjes toe en bak 5 min. mee.
-       Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tonijn, kappertjes en peterselie toe. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. De ansjovisfilets zijn namelijk al vrij zout. Laat de saus nog 5 min. pruttelen.
-       Giet de pasta af en roer deze door de saus. Nou wat zei ik, makkelijk toch?! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten