maandag 22 december 2014

Forel in zoutkorst

Vandaag een hoofdgerecht dat je ook perfect kunt maken met het kerstdiner. Schrik niet als je denkt aan de bereiding van een vis in zijn geheel, want het is heel makkelijk. Je bedekt ze namelijk met zout en vervolgens zet je ze in de oven. Dan kun je je in de tussentijd bezig houden met lekkere bijgerechten. De zoutkorst is niet bedoeld om de vis op smaak te brengen, het is ook niet de bedoeling dat het zout in de vis komt. De korst zorgt er juist voor dat de vis goed sappig blijft van binnen, zo komt de vis optimaal tot zijn recht.
























Ingrediƫnten (voor 4 personen):
4 hele forellen, wel schoongemaakt
1,5 kg zeezout
1 ei
1 citroen

Bereiding:
-       Verwarm de oven op 220 graden.
-       Meng het ei met het zeezout en voeg daar wat warm water aan toe, zodat het eruit ziet als nat zand.
-       Snijd de citroen in schijfjes en stop deze in de forellen. Zorg er wel voor dat daarna de buikholte goed dicht valt.
-       Maak een bedje van zeezout in een ovenschaal en leg daar de forellen op. Schep daarna de rest van het zout eroverheen en druk dit goed aan. De koppen en staarten hoeven niet bedekt te zijn.
-       Zet de vis nu ca. 35-40 min in de oven. Dit is afhankelijk van de grootte van de forellen, de oven en de dikte van de zoutlaag. Houd de vis dus goed in de gaten en kijk na 35-40 min of het visvlees als van de graat af komt (hiervoor moet je even een stukje zout weghalen). Als dit nog niet het geval is zet de vis dan nog even terug in de oven. Het resultaat is een heerlijke sappige forel, eet smakelijk!


4 mooie forrelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten