Heb je zin in een heerlijke, plakkerige en zoete cinnamon
roll, die binnen 20 min op je bord ligt? Ga dan nu snel aan de slag met dit
recept. Ik heb kant-en-klaar croissant deeg gebruikt omdat ook ik op de zaterdag- of zondagochtend geen zin heb om het deeg eerst een uur te laten rijzen. Beetje
boter, suiker en kaneel erover strooien en snel de oven in! Deze cinnamon rolls
smaken trouwens ook niet verkeerd tijdens het kerstontbijt.
Ingrediƫnten:
1 blik croissantdeeg
20 gram gesmolten roomboter
80 gram basterdsuiker
2 theelepels kaneel
Bereiding:
-
Maak een mengsel van suiker en kaneel.
-
Rol het croissantdeeg uit en smeer goed in met
boter.
-
Verdeel de kaneelsuiker over het deeg, snijd het
deeg dan door de helft en rol goed op vanaf de korte kant.
-
Snijdt nu in gelijke stukken, je kan zelf kijken
hoe groot je ze wilt, en leg ze op de zijkant in een ovenschaal of bakblik. Leg
ze dicht bij elkaar, ze mogen tijdens het bakken tegen elkaar aan komen.
-
Bak voor 12 min op 190 graden totdat ze mooi
goudbruin zijn. Laat ze een beetje afkoelen, voor zover dit lukt, maar ze mogen
best een beetje warm zijn. Bestrooi als laatst met wat kaneelsuiker en geniet
van je verse cinnamon rolls.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten