Jaa het is bijna Kerst! Waarschijnlijk heb je je kerstmenu
al grotendeels samengesteld, maar twijfel je toch nog, dan is dit soepje een
goede uitkomst. Een soortgelijke soep heb ik een keer als amuse gegeten in een
restaurant, alleen heb ik courgette gebruikt in plaats van prei. Het is een
heerlijk voorgerecht geworden met als verrassing onderin de knapperige chorizo,
deze zakt namelijk naar de bodem. Heb je nou geen truffelolie, gebruik dan extra
vergine olijfolie. Al is het zeker de moeite waard om een goede truffelolie aan
te schaffen!
Ingrediƫnten:
3 courgettes
2 tenen knoflook
1 ui
1 liter groentebouillon
Kwart chorizo
Truffelolie
Bereiding:
-
Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd ook de
courgettes in kleine blokjes.
-
Fruit de ui en de knoflook goed aan en voeg
vervolgens de courgetteblokjes toe. Bak deze ook nog even mee. Giet daarna de
groentebouillon erbij en breng dit aan de kook.
-
Snijd nu de chorizo in kleine blokjes en bak
deze even goed uit in een pannetje zonder olie. Laat ze even uitlekken op wat
keukenpapier.
- Na 10 min kun je de soep met de staafmixer pureren en afmaken met wat zout en peper. Daarna mogen de stukjes chorizo erbij en kun je de soep verdelen in de soepkommen. Giet voorzichtig wat druppeltjes truffelolie in elke kom en je soep is klaar om te serveren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten