woensdag 24 december 2014

Courgettesoep met chorizo

Jaa het is bijna Kerst! Waarschijnlijk heb je je kerstmenu al grotendeels samengesteld, maar twijfel je toch nog, dan is dit soepje een goede uitkomst. Een soortgelijke soep heb ik een keer als amuse gegeten in een restaurant, alleen heb ik courgette gebruikt in plaats van prei. Het is een heerlijk voorgerecht geworden met als verrassing onderin de knapperige chorizo, deze zakt namelijk naar de bodem. Heb je nou geen truffelolie, gebruik dan extra vergine olijfolie. Al is het zeker de moeite waard om een goede truffelolie aan te schaffen!
















Ingrediƫnten:
3 courgettes
2 tenen knoflook
1 ui
1 liter groentebouillon
Kwart chorizo
Truffelolie

Bereiding:
-       Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd ook de courgettes in kleine blokjes.
-       Fruit de ui en de knoflook goed aan en voeg vervolgens de courgetteblokjes toe. Bak deze ook nog even mee. Giet daarna de groentebouillon erbij en breng dit aan de kook.
-       Snijd nu de chorizo in kleine blokjes en bak deze even goed uit in een pannetje zonder olie. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
-       Na 10 min kun je de soep met de staafmixer pureren en afmaken met wat zout en peper. Daarna mogen de stukjes chorizo erbij en kun je de soep verdelen in de soepkommen. Giet voorzichtig wat druppeltjes truffelolie in elke kom en je soep is klaar om te serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten