vrijdag 19 december 2014

Coquilles met beurre blanc en champignons

Op mijn 18e verjaardag kwam de kok van restaurant Bij Casper (in Tiel) met mij en 5 vriendinnen een 5-gangen diner klaarmaken. Als tussengerecht stonden deze coquilles op het menu, die ik ook al eens in zijn restaurant had gegeten. Dit gerecht staat dus niet verkeerd op je kerstmenu als voor- of tussengerecht, terwijl het een vrij simpele bereiding is. Ik heb zelf een andere beurre blanc gebruikt, maar hij smaakt nog net zo lekker.  
















Ingrediƫnten (voor 4 personen):
8 coquilles, vers of uit de diepvries
2 sjalotten
100 ml droge witte wijn
125 gram kastanjechampignons, of een paddenstoelenmix
250 gram roomboter in blokjes
Diepe borden

Bereiding:
-       Ontdooi de coquilles indien nodig en snijd de champignons in kleine stukjes
-       Snijd de sjalotten fijn en doe deze samen met de wijn in een pannetje. Laat inkoken totdat de helft van de wijn verdampt is. Giet het vervolgens door een zeef en voeg daarna beetje bij beetje de roomboter toe. Mix deze erdoorheen met een garde totdat je een mooie romige saus hebt. Voeg nog wat zout en peper toe.
-       Bak de champignons 5 min met flink wat olie en zout totdat ze gaar zijn.
-       Bak nu als laatste de coquilles 2 min aan beide kanten zodat ze een mooi bruin korstje hebben. Nu kun je beginnen aan de opmaak van je bord.
-       Begin met wat saus in het bord en leg daar de 2 coquilles in. Verdeel dan de kastanjechampignons mooi langs de coquilles. Maak af met een takje groen en eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten