Op mijn 18e verjaardag kwam de kok van restaurant
Bij Casper (in Tiel) met mij en 5 vriendinnen een 5-gangen diner klaarmaken.
Als tussengerecht stonden deze coquilles op het menu, die ik ook al eens in
zijn restaurant had gegeten. Dit gerecht staat dus niet verkeerd op je
kerstmenu als voor- of tussengerecht, terwijl het een vrij simpele bereiding
is. Ik heb zelf een andere beurre blanc gebruikt, maar hij smaakt nog net zo lekker.
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
8 coquilles, vers of uit de diepvries
2 sjalotten
100 ml droge witte wijn
125 gram kastanjechampignons, of een paddenstoelenmix
250 gram roomboter in blokjes
Diepe borden
Bereiding:
-
Ontdooi de coquilles indien nodig en snijd de
champignons in kleine stukjes
-
Snijd de sjalotten fijn en doe deze samen met de
wijn in een pannetje. Laat inkoken totdat de helft van de wijn verdampt is.
Giet het vervolgens door een zeef en voeg daarna beetje bij beetje de roomboter
toe. Mix deze erdoorheen met een garde totdat je een mooie romige saus hebt. Voeg
nog wat zout en peper toe.
-
Bak de champignons 5 min met flink wat olie en
zout totdat ze gaar zijn.
-
Bak nu als laatste de coquilles 2 min aan beide
kanten zodat ze een mooi bruin korstje hebben. Nu kun je beginnen aan de opmaak
van je bord.
- Begin met wat saus in het bord en leg daar de 2 coquilles in. Verdeel dan de kastanjechampignons mooi langs de coquilles. Maak af met een takje groen en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten