zondag 23 november 2014

Witte chocolade rocky road

Dit recept is echt het toppunt van zoetigheid, maar dat is ook juist de bedoeling bij deze witte chocolade rocky road. Buiten dat ziet het er ook heel feestelijk uit met al die felle kleurtjes. Het is wel lastig om niet al de helft van de vulling op te eten als je alles aan het snijden bent want los zijn de ingrediënten ook al heerlijk. En ach, niemand ziet het als je al wat geproefd hebt van te voren. Lust je trouwens geen nootjes, vervang dan de pistachenootjes door verkruimelde mariabiscuitjes.





















Ingrediënten:
550 gram witte chocolade
165 gram Turks fruit gemengd
200 gram marshmallows
100 gram cranberry’s
55 gram kokos
80 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
Vierkant bakvorm van 20x20 cm

Bereiding:
-       Snijd het Turks fruit en de marshmallows in kleine stukjes, je kunt ook mini marshmallows gebruiken, dat gaat nog sneller.
-       Smelt de chocolade au-bain-marie en haal de pan van het vuur als nog niet alles gesmolten is. De rest zal vanzelf smelten door de hitte van de, al gesmolten, chocolade. Laat dit mengsel nog een beetje afkoelen.
-       Meng alle ingrediënten met de gesmolten chocolade en hussel goed door elkaar.
-       Verspreid het mengsel in de, met bakpapier beklede, vierkante bakvorm en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Nu alleen nog even in mooie blokjes snijden en je kunt jezelf belonen, na lang wachten, met een stukje rocky road.

Alles fijngesneden en goed gemengd
















Klaar om in de koelkast te gaan

1 opmerking:

  1. Wie zoet is, krijgt lekkers :D Heb deze lekkernij van jou mogen proeven toen ik bij jullie thuis was. Wat een prachtige lekkere zoete brokken zijn dit!! Ik maak het voor Sinterklaasavond. Groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen