Vaak komt het op de zaterdag aan op een soepje met
stokbroodjes omdat we na 5 dagen koken en een wijntje ‘s middags geen zin meer
hebben om lang in de keuken te staan. Mijn moeder had het laatst over pindasoep
die ze vroeger wel eens gemaakt had en die ze graag weer een keer wilde
proberen, of ik een recept wilde zoeken voor haar. Hierbij dus mijn eigen versie van de pindasoep.
Mijn moeder zei dat hij precies zo smaakte zoals zij hem bedoelde, dus de opdracht is goed gelukt.
1 ui
1 prei
2 tenen knoflook
1 rode peper
1,5 liter kippenbouillon
1 klein bakje taugé
1 kipfilet
Scheutje ketjap manis
Ongeveer 4 flinke eetlepels pindakaas (ligt eraan hoeveel je
van pindakaas houdt)
Wat pinda’s of gebakken uitjes ter garnering
Bereiding:
- Snijd eerst de kipfilet in blokjes. Was de prei en snijd de prei, ui, peper en knoflook fijn.
- Fruit de ui, knoflook en de peper aan in de soeppan, doe
hier vervolgens de 1,5 liter bouillon bij en breng dit weer aan de kook.
Ondertussen bak je in een klein pannetje de kipblokjes gaar.
- Zodra de soep aan de kook is voeg je de prei, ketjap manis
en de pindakaas toe. Dit laat je nog zo’n 10 minuten pruttelen voordat je de taugé
toevoegt, deze moet namelijk niet te gaar worden. Kook de taugé nog 2 min mee
en je pindasoep is klaar. Ter garnering kun je er wat pinda’s of gebakken
uitjes overheen strooien. Eet smakelijk!
Even lekker laten koken |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten