dinsdag 25 november 2014

Zalm met meergranen rijst

Zalm is echt mijn favoriete vis, en ook nog eens heel erg gezond. Het lekkerste vind ik het als de huidkant lekker krokant is gebakken en de binnenkant nog een beetje rosé is. Dit recept is eigenlijk ontstaan omdat we eens iets wilden doen met de meergranen rijst met linzen en diezelfde week de zalm in de aanbieding was. Toen besloten we die twee te combineren, een beetje groente erbij en klaar!





















Ingrediënten (voor 2 personen):
2 stukken zalm
300 gram spinazie
1 bakje kastanjechampignons
1 ui
1 teen knoflook
Sojasaus
150 gram meergranen rijst met linzen

Bereiding:
-       Smeer de zalm aan beide kanten goed in met sojasaus en laat dit even intrekken.
-       Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui en de knoflook fijn.
-       Kook de meergranen rijst met linzen volgens de verpakking gaar, blijf tussendoor wel altijd even proeven of de rijst niet te gaar wordt.
-       Fruit de ui en de knoflook aan en terwijl dit opstaat leg je ook de zalm in een hete pan met olie. Gaar 4 min aan de ene kant en vervolgens nog 4 min aan de andere kant. Voeg ondertussen de champignons toe aan de uitjes en bak even mee. Doe als laatste de spinazie bij de champignons en bak mee totdat deze wat geslonken is.
-       Giet de rijst af en verdeel deze over 2 borden. Vervolgens verdeel je het groente mengsel hierover en als laatst serveer je de zalm er bovenop.

Een mooi stukje zalm!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten