Zalm is echt mijn favoriete vis, en ook nog eens heel erg
gezond. Het lekkerste vind ik het als de huidkant lekker krokant is gebakken en
de binnenkant nog een beetje rosé is. Dit recept is eigenlijk ontstaan omdat we
eens iets wilden doen met de meergranen rijst met linzen en diezelfde week de
zalm in de aanbieding was. Toen besloten we die twee te combineren, een beetje
groente erbij en klaar!
Ingrediënten (voor 2 personen):
2 stukken zalm
300 gram spinazie
1 bakje kastanjechampignons
1 ui
1 teen knoflook
Sojasaus
150 gram meergranen rijst met linzen
Bereiding:
-
Smeer de zalm aan beide kanten goed in met
sojasaus en laat dit even intrekken.
-
Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui
en de knoflook fijn.
-
Kook de meergranen rijst met linzen volgens de
verpakking gaar, blijf tussendoor wel altijd even proeven of de rijst niet te
gaar wordt.
-
Fruit de ui en de knoflook aan en terwijl dit
opstaat leg je ook de zalm in een hete pan met olie. Gaar 4 min aan de ene kant
en vervolgens nog 4 min aan de andere kant. Voeg ondertussen de champignons toe
aan de uitjes en bak even mee. Doe als laatste de spinazie bij de champignons
en bak mee totdat deze wat geslonken is.
-
Giet de rijst af en verdeel deze over 2 borden.
Vervolgens verdeel je het groente mengsel hierover en als laatst serveer je de
zalm er bovenop.
Een mooi stukje zalm! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten