Bij deze gehaktballetjes met Thaise
groente is het eindelijk gelukt om ze lekker smeuïg en redelijk rond te houden. Misschien lijken ze niet erg rond op de
foto maar ik ben er al heel blij mee, het kan namelijk nog veel erger. Ik heb deze keer wat grotere ballen
gemaakt zodat je er bijvoorbeeld 2 kunt nemen bij je avondeten, maar je kunt ze
ook kleiner maken zodat ze lekker zijn als borrelhapje.
500 gram half-om-halfgehakt
2 grote handen Thaise pittige groente
1 teen knoflook
Sojasaus
2/3 beschuitjes
Olijfolie
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Pureer in een keukenmachine de Thaise groente
met de teen knoflook, wat olijfolie en een goeie scheut sojasaus. Als je geen
Thaise groente kunt vinden met rode peper erin dan kun je eventueel nog een
halve rode peper toevoegen.
-
Meng het gehakt met het groentemengsel en
verkruimel de beschuitjes erboven. Als het mengsel erg nat is voeg je wat meer
beschuit toe, doe dit dus een beetje op gevoel.
-
Voeg wat zout en peper toe en kneed het gehakt
goed door.
-
Bak de balletjes nu even kort aan in de pan
zodat ze een mooi bruin korstje krijgen.
-
Leg ze nu in een ovenschaal en doe ze nog 15-20
min in de oven. De oventijd is wel afhankelijk van de grootte van de balletjes,
als je ze kleiner maakt doe ze dan wat korter in de oven.
-
Snijd 1 gehaktbal doormidden om te kijken of
hij goed gaar is, je moet tenslotte eerst even proeven voordat je je eten kunt
serveren toch?! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten