Naar aanleiding van de meet&greet&cook van de foodblog www.uitpaulineskeuken.nl die ik gewonnen had, ben ik eindelijk zelf begonnen met het schrijven
van een blog. Ik ga jullie daarom laten zien wat voor leuke dag ik toen heb
gehad (het is al weer eventjes geleden) en hoe het was om in de keuken van Vapiano te mogen koken. Ik was heel
verbaasd toen ik een mailtje kreeg dat ik had gewonnen. Meestal doe ik mee aan
winacties en vergeet ik het meteen weer aangezien ik bijna nooit iets win, maar
nu dus wel!
Bij binnenkomst werden we meteen ontvangen door Pauline |
We werden eerst ontvangen door Pauline, waarbij meteen al de
eerste foto’s werden gemaakt. Toen om 11 uur iedereen langzaamaan binnen was
gedruppeld kregen we eerst een smoothie met verse ananas, banaan en wat aardbei,
als ik het goed heb geproefd. Ik was wel erg benieuwd naar het restaurant, aangezien ik er nog nooit was geweest en er een paar weken geleden pas voor het
eerst iets over had gehoord.We werden na de smoothie in twee groepen opgedeeld waarbij
de eerste groep begon met het maken van latte art en de tweede groep met het
maken van de pasta.
De verse smoothies |
Ik begon samen met zes anderen aan de pastaworkshop. We
kregen eerst uitleg van twee koks hoe de verse pasta wordt bereid, met een
machine die speciaal is ontworpen voor Vapiano. Stiekem dacht ik van veraf dat
er frietjes in een grote bak lagen in die keuken, wat ik al een beetje vreemd
vond, maar van dichtbij bleek dat toch penne (pasta) te zijn. Hierna mochten we
een kijkje nemen in de keuken achter waar de pastasaus in emmers in plaats van
in pannen werd klaargemaakt.
De speciale pastamachine, designed for Vapiano |
Na alle uitleg mochten we zelf aan de slag, we konden kiezen
uit het maken van een pasta met vlees, vis of een vegetarische pasta. Aangezien
het pas half 12 ’s ochtends was besloot ik om voor de vegetarische variant te
kiezen. Onze kok deed het eerst een keer voor, deze pasta mochten we even
proeven en vervolgens mochten we het zelf proberen. Het maken van de pasta
duurde hooguit 5 minuutjes en het was echt supermakkelijk om te maken. Mijn
pasta bestond uit verse groenten zoals aubergine, courgette, paprika, artisjok
en ui. Daarna mocht er wat knoflook en rode peper bij naar smaak en als alles
gaar was mocht de tomatensaus erbij. We kregen de tip dat alle zuren uit de
tomatensaus waren als de tomatensaus aan de rand een beetje droog begon te
worden met bubbeltjes. Uiteindelijk mocht de verse pasta erbij, alle kruiden
die we lekker vonden, pijnboompitjes en veel Parmezaanse kaas.
Druk bezig in de keuken |
Na het opeten (om 12 uur, laten we het zien als een vroege
lunch) van onze pasta mochten we beginnen met de latte art. Ik lust helemaal
geen koffie en ik hoopte op soortgenoten maar iedereen vond het heerlijk, dus ik was de enige die na een paar slokken mijn verse cappuccino echt niet meer
weg kon krijgen. Na een lange uitleg van een ervaren barista over koffie
mochten we zelf aan de slag. Gelukkig werden we wel geholpen want het gieten
van melk in de koffie blijkt een stuk lastiger dan het lijkt. Ik ben
uiteindelijk best tevreden over mijn figuurtje in de cappuccino (die ik snel
naar iemand anders heb doorgeschoven zodat het leek alsof mijne ook op was).
Mijn latte art skills! |
Als laatste sloten we af met een heerlijke huisgemaakte
dolci, ik had er 1 met verse aardbeien en mascarpone. Pauline had al verteld
dat we een goodiebag mee naar huis zouden krijgen dus daar was ik de hele dag
al benieuwd naar. Uiteraard meteen na afloop de goodiebag
uitgestald en dit was het resultaat: een vers basilicumplantje, een fles extra
vergine olijfolie, een pizzasnijder en nog een leuk recept. Dit alles zat in
een mooie stevige tas van Vapiano. Het was zeker een geslaagde dag en ik ga
toch vaker deelnemen aan winacties, in de hoop dat ik nog eens zoiets win!
De spulletjes uit de goodiebag |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten