In de zomer eet ik deze salade ook als avondeten maar nu het
weer wat kouder wordt, vind ik hem lekkerder als lunch. Ik probeer een beetje te
variëren met couscous, quinoa, linzen of croutons in de salade zodat je telkens
weer een andere structuur en smaak hebt. Het is lekker als je de couscous gaar
laat worden met bouillon in plaats van water, zodat je wat meer
smaak geeft aan de couscous.
Ingrediënten (voor 4 personen):
150 gram couscous
175 ml water
½ groentebouillonblokje
1 komkommer
1 rode paprika
1 plak feta
2 eetlepels kappertjes
2 blikjes tonijn
bosje fijngesneden verse dille
½ rode ui
250 gram cherrytomaatjes
handje pitloze kalamata olijven
Bereiding:
-
Doe de couscous in een kom en giet daarover de
bouillon, dek de kom af met een bord en laat dit even staan.
-
Snijd de komkommer, paprika en feta in kleine
blokjes. Halveer de cherrytomaten en de kalamta olijven. Snijdt de rode ui zo
dun mogelijk in halve ringen.
-
Meng de feta, paprika, olijven, komkommer, rode
ui en tomaatjes in een kom. Voeg hierbij de tonijn en de kappertjes.
-
Roer de couscous los met een vork en laat deze
wat afkoelen. Meng deze vervolgens met de rest van de ingrediënten. Garneer als
laatst met wat verse dille en je salade is alweer klaar!
Duur: 20 min
Geen opmerkingen:
Een reactie posten