300 gram van jouw favoriete pasta
4 varkenssaucijzen
750 ml passata
125 ml rode wijn
4 ansjovisfilets in stukjes
3 trostomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik artisjokharten
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
20 groene pitloze olijven
Wat verse basilicumblaadjes
Wat eetlepels geroosterde pijnboompitjes
Flink wat Parmezaanse kaas
Bereiding:
-
Snijd de ui en de knoflook fijn en leg deze
apart. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes en de olijven in ringetjes. De
artisjokharten kun je eventueel een keer doormidden snijden.
-
Haal het vel af van de varkenssaucijzen en
scheur het vlees in stukjes, hier krijg je lekker vieze handen van.
-
Fruit de ui en de knoflook aan en voeg daarna de
stukjes ansjovis toe, deze zal een beetje gaan smelten. Daarna mogen de stukjes
worst erbij. Zodra de worst gaar is voeg je de rode wijn toe (hoe beter de
wijn, hoe meer smaak hij zal geven) en laat je deze helemaal inkoken.
-
Als alle wijn verdampt is mogen in 1 keer de
tomaten, passata, olijven en artisjokharten erbij. Voeg ook wat peper, zout, Italiaanse
kruiden en de suiker toe. De suiker zorgt ervoor dat de saus niet te zuur wordt
door de tomaten. Laat de saus nu 10-15 minuten koken op een laag vuur.
-
Terwijl de saus aan het pruttelen is kun je de
pasta gaan koken. Wanneer je verse pasta gebruikt hoef je deze pas aan het eind
te koken aangezien deze snel gaar is.
-
Zodra je saus klaar is garneer je op het bord de
pasta met wat verse basilicumblaadjes, pijnboompitjes en lekker veel Parmezaanse
kaas. Laat de basilicumblaadjes niet meekoken in de saus want hierdoor worden
ze bruin en verliezen ze hun smaak. Geniet ervan!
PS: Ik maak bij deze pasta vaak een lekkere salade of wat
gegrilde groenten zodat je aan je dagelijkse portie groente komt.
De ingredienten netjes gesneden |
Duur: 45 min.
Super Britt, we gaan het zeker proberen binnenkort! X Annet
BeantwoordenVerwijderenik hou van herres
BeantwoordenVerwijderen