Ingrediƫnten (voor 12 cakejes):
150 gram suiker
150 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 winterpeen (ong. 200 gram)
Handje rozijntjes
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille essence
2 eieren
Snufje zout
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Schil en rasp de winterpeen.
-
Smelt de boter ca. 50 seconden in de magnetron en
mix deze met de suiker.
-
Voeg de eieren, vanille essence en de wortelrasp
toe en meng goed door.
-
Als laatste mogen het zelfrijzend bakmeel, de
rozijnen, een theelepel kaneel en een snufje zout erdoor. Mix het goed totdat
je een beslag hebt zonder klontjes.
-
Leg in iedere holte van je muffinvorm een papiertje
en verdeel het beslag over de 12 vormpjes
- Bak ze 25 min in de oven en test dan even met een prikker of ze gaar zijn. Nog even af laten koelen voordat je ervan kunt genieten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten