dinsdag 24 maart 2015

Wortelcakejes

Ik snap dus niets van de verkoop van winterpenen. Voor 1 losse betaal je bijna net zoveel als een zak van een kilo, dat klopt toch niet? Wij nemen daarom altijd een hele zak, maar houden vervolgens wel heel veel wortels over. Ik ben nou niet zo'n fan van wortels dat ik ze nog dagen lang wil eten, dus gelukkig is er een goede oplossing: wortelcakejes. Vaak wordt er een lekkere roomkaas topping overheen gedaan, maar die heb ik deze keer weggelaten. Dan klinkt het toch bijna als een gezonde snack!
















Ingrediƫnten (voor 12 cakejes):
150 gram suiker
150 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 winterpeen (ong. 200 gram)
Handje rozijntjes
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille essence
2 eieren
Snufje zout

Bereiding:
-       Verwarm de oven op 180 graden.
-       Schil en rasp de winterpeen.
-       Smelt de boter ca. 50 seconden in de magnetron en mix deze met de suiker.
-       Voeg de eieren, vanille essence en de wortelrasp toe en meng goed door.
-       Als laatste mogen het zelfrijzend bakmeel, de rozijnen, een theelepel kaneel en een snufje zout erdoor. Mix het goed totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
-       Leg in iedere holte van je muffinvorm een papiertje en verdeel het beslag over de 12 vormpjes
-       Bak ze 25 min in de oven en test dan even met een prikker of ze gaar zijn. Nog even af laten koelen voordat je ervan kunt genieten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten