zaterdag 17 januari 2015

Quinoa met zalm en bietjes

Timing, dat is waar het allemaal om gaat in de keuken. Iedereen kan ingrediënten op het vuur zetten, maar precies weten wanneer er wat klaar gemaakt moet worden, dat is een ander verhaal. Ik was dan ook heel blij toen ik ontdekte dat de kooktijden van de quinoa en de zalm perfect op elkaar afgestemd waren. De populariteit van quinoa begint wel weer wat af te nemen maar ik blijf het erg lekker vinden. Dat het daarnaast ook nog gezond is, is weer een extra voordeel. Wat ik vooral fijn vind aan quinoa is dat je het makkelijk met alles kunt combineren door de neutrale smaak. Vandaag dus met zalm, een goede match!
















Ingrediënten (voor 4 personen):
4 stukjes zalm
200 gram quinoa
500 gram gekookte bietjes
1 plak feta
Half bosje platte peterselie

Bereiding:
-       Snijd de bietjes en feta in kleine blokjes en doe deze in een grote schaal. Snijd daarna de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
-       Spoel de quinoa goed af en kook het vervolgens in ruim water gaar. Zodra het water kookt heeft de quinoa 8 min nodig. Nu is het dus tijd om te beginnen aan de zalm
-       Doe een beetje olijfolie in een pan en leg de zalmfilets hierin als de pan goed heet is geworden. Laat hem 4 min liggen op de ene kant en bak vervolgens ook 4 min aan de andere kant.
-       Als het goed is, is de quinoa nu gaar en kun je deze afgieten. Voeg het toe aan de bietjes en de feta en breng op smaak met wat peper, zout en olijfolie. Haal de zalmfilet uit de pan en serveer op een mooi bordje. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten