Ik heb een kleine pauze gehouden tussen Kerst en Oud&Nieuw zodat we in het nieuwe jaar weer goed kunnen beginnen. Ik heb zoveel gegeten de afgelopen dagen dat ik 2015 begin (zoals vele goede voornemens) met gezonde en makkelijke recepten. Dit zeg ik altijd tegen mezelf maar na 2 weken ben ik dit waarschijnlijk al vergeten en beginnen de restaurantbezoekjes gewoon weer opnieuw. Laten we nu eerst nog even terugblikken op afgelopen jaar voordat we verder gaan met 2015. Ik heb hieronder een overzicht van mijn leukste eetmomenten van 2014!
Dit jaar ben ik regelmatig uiteten geweest bij Korianders in Rhenen. Normaal gesproken ben ik niet zo van de toetjes, maar ik moet toch nog regelmatig denken aan deze pavlova & appeltaart op de onderste foto. Het is altijd fijn als restaurants regelmatig de kaart aanpassen, maar dit toetje mogen ze wat mij betreft wel op de kaart laten staan.
Dit is pas een kleine selectie van de vele terrasjes waar ik heb gezeten in de zomer. Je kunt nou eenmaal niet een stad bezoeken zonder een korte tussenstop voor een drankje (en vaak ook een hapje). Ook de BBQ mag niet ontbreken in de zomer. We hebben regelmatig genoten van lekker vlees van Biologische Slagerij Gerrit Takke.
Ik kan het niet ontkennen, limoncello was toch wel mijn favoriete zomerdrankje dit jaar. Vooral bij Italiaanse restaurants mocht dit drankje aan het einde niet ontbreken, al hadden we thuis ook altijd een flesje in de vriezer liggen.
Ik ben dit jaar een weekendje naar Maastricht geweest en heb toen wel ontdekt dat dit 1 van de leukste steden is van Nederland. We hebben genoten van een verrassingsmenu in Le Courage, een heerlijke high tea bij TaarT en een champagne ontbijt in ons hotel. Uiteraard hebben we ook genoeg eetbare souvenirs meegenomen naar huis.
Van links naar rechts: bessencake met een crumble laag, red velvet cake, gevulde speculaas en een worteltjestaart. Ja, ik heb ze ook allemaal opgegeten..
Als laatste 1 van de hoogtepunten van dit jaar, mijn 18e verjaardag. Ik ging met 5 vriendinnen en een kok een 5-gangen diner maken. Mijn favoriet was het voorgerecht, de steak tartaar. Je had me van te voren niet kunnen vertellen dat rauw vlees zo lekker kan worden gemaakt. Gelukkig hebben we alle recepten nog thuis!
Ik kan nog wel even doorgaan met foto's maar dit waren toch wel mijn favorieten. Laten we hopen dat 2015 nòg meer lekker eten met zich meebrengt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten