maandag 15 december 2014

Proeverij van vijgen

Een proeverij van deze luxe vruchten staat perfect als voorgerecht op je kerstmenu. Door de zachte smaak van verse vijgen kun je ze goed combineren met meer uitgesproken smaken zoals parmaham of gorgonzola. Deze proeverij is een gerecht voor de kaasliefhebber (zoals ik) want vijgen smaken nou eenmaal het lekkerste met kaas. Dit voorgerecht is heel makkelijk en snel klaar, maar ziet er wel heel luxe uit!
















Ingrediƫnten (voor 4 personen)
4 verse vijgen
2 plakken parmaham
4 gedroogde vijgen
Een paar walnoten
Vijgenjam
Honing
Een stukje geitenkaas
Een stukje brie of een andere zachte kaas die erop lijkt
Een stukje gorgonzola

Verse vijg met parmaham en geitenkaas
Gebruik een halve vijg per persoon en leg hier een stukje geitenkaas op. Wikkel er een half plakje parmaham omheen en zet ze 5 min in de oven op 180 graden.

Gedroogde vijg met brie en vijgenjam
Steek kleine rondjes uit de brie en leg deze op de gedroogde vijg (verwijder wel even het steeltje van de vijg). Maak het af met een dotje vijgenjam.

Verse vijg met gorgonzola, honing en walnoot
Neem weer een halve vijg per persoon en leg hier een stukje gorgonzola op. Maak het af met 1 walnoot en een drupje honing erover.


1 opmerking: