Een proeverij van deze luxe vruchten staat perfect als
voorgerecht op je kerstmenu. Door de zachte smaak van verse vijgen kun je ze
goed combineren met meer uitgesproken smaken zoals parmaham of gorgonzola. Deze
proeverij is een gerecht voor de kaasliefhebber (zoals ik) want vijgen smaken
nou eenmaal het lekkerste met kaas. Dit voorgerecht is heel makkelijk en snel
klaar, maar ziet er wel heel luxe uit!
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
4 verse vijgen
2 plakken parmaham
4 gedroogde vijgen
Een paar walnoten
Vijgenjam
Honing
Een stukje geitenkaas
Een stukje brie of een andere zachte kaas die erop lijkt
Een stukje gorgonzola
Verse vijg met parmaham en geitenkaas
Gebruik een halve vijg per persoon en leg hier een stukje
geitenkaas op. Wikkel er een half plakje parmaham omheen en zet ze 5 min in de
oven op 180 graden.
Gedroogde vijg met brie en vijgenjam
Steek kleine rondjes uit de brie en leg deze op de gedroogde
vijg (verwijder wel even het steeltje van de vijg). Maak het af met een dotje
vijgenjam.
Verse vijg met gorgonzola, honing en walnoot
Neem weer een halve vijg per persoon en leg hier een stukje
gorgonzola op. Maak het af met 1 walnoot en een drupje honing erover.
ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderen