woensdag 3 december 2014

Pompoenrisotto met spinazie en champignons

Ik had nog nooit iets gemaakt met pompoen, behalve het uithollen van pompoenen vroeger. We hadden er waxinelichtjes in laten branden maar daardoor ging het zo erg stinken dat we dit nog weken hebben geroken beneden. Hierdoor dacht ik niet dat pompoen lekker zou kunnen smaken maar mijn mening is veranderd nadat ik het een keer heb geprobeerd in deze risotto.




















Ingrediƫnten (voor 4 personen):
300 gram risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
1 flespompoen
300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
1 kipfilet
100 ml witte wijn
Gedroogde tijm
800 ml kippenbouillon
Een paar eetlepels pompoenpitten
100 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:
-       Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes. Verspreid de blokjes over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en zout en bak 30 min in de oven op 200 graden.
-       Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd daarna de champignons in plakjes en de kipfilet in kleine blokjes.
-       Fruit de ui en de knoflook aan en voeg vervolgens de risottorijst toe, bak deze even glazig. Blus af met de witte wijn en begin met het toevoegen van de kippenbouillon zodra de wijn verdampt is. Voeg steeds 2 soeplepels warme bouillon toe als de vorige zijn opgenomen. Blijf hiermee doorgaan totdat de bouillon op is en de rijst gaar.
-       Bak ondertussen de kipfilet gaar en zet deze even aan de kant. Bak wat in hetzelfde pannetje de champignons en de spinazie aan en laat deze ook nog even staan. Zodra de pompoen uit de oven komt kan het meteen bij de risotto zodat de stukjes nog wat verder kunnen garen. Voeg pas aan het einde de kipfilet, spinazie en de champignons toe. Roer de Parmezaanse kaas erdoorheen en schep een bord vol van deze lekkere risotto. Garneer nog met wat pompoenpitten en eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten