dinsdag 9 december 2014

3x aardappelpuree

Nu sinterklaas voorbij is kunnen we beginnen met recepten voor de kerst. Ben je van plan om een gerecht te maken met aardappelpuree? Probeer dan eens 1 van deze variaties. Met een paar extra ingrediënten geef je meteen een totaal andere smaak aan de standaard aardappelpuree en het kost je niet eens extra tijd!
















Puree met crème fraîche en bieslook
Deze puree is lekker fris en licht door de crème fraîche. Je hoeft voor deze puree geen melk te gebruiken omdat hij al smeuïg genoeg is. Voeg nadat je de aardappels gestampt hebt een klein bekertje crème fraîche en flink wat verse bieslook toe en meng dit goed door. Ik vind deze het lekkerst om te eten met een stukje vlees en wat groenten.

Puree van aardappel en knolselderij
Vervang bij deze puree de helft van de aardappels voor dezelfde hoeveelheid knolselderij. Snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken en kook ze in dezelfde pan gaar. Vervolgens hoef je alleen nog maar goed te stampen en je bent klaar. Hier is ook geen melk voor nodig aangezien de knolselderij al veel vocht bevat. Deze puree eet ik het liefst bij een heerlijk stoofpotje.

Puree met gepofte knoflook
De gepofte knoflook zorgt voor een lekkere zoete knoflooksmaak in deze puree. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de bovenkant van een bol knoflook eraf. Wikkel deze in aluminium folie en pof de knoflook 20 min in de oven. Nadat je de aardappels hebt gestampt kun je de halve (of natuurlijk de hele) bol knoflook toevoegen. De knoflookteentjes zijn helemaal zacht geworden dus je krijgt deze makkelijk los uit de schil. Door het poffen is de knoflooksmaak ook veel minder heftig. Voeg bij deze puree wel nog een scheutje melk toe voor meer smeuïgheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten