Nu sinterklaas voorbij is kunnen we beginnen met recepten
voor de kerst. Ben je van plan om een gerecht te maken met aardappelpuree? Probeer
dan eens 1 van deze variaties. Met een paar extra ingrediënten geef je meteen
een totaal andere smaak aan de standaard aardappelpuree en het kost je niet
eens extra tijd!
Puree met crème fraîche en bieslook
Deze puree is lekker fris en licht door de crème fraîche. Je
hoeft voor deze puree geen melk te gebruiken omdat hij al smeuïg genoeg is.
Voeg nadat je de aardappels gestampt hebt een klein bekertje crème fraîche en
flink wat verse bieslook toe en meng dit goed door. Ik vind deze het lekkerst
om te eten met een stukje vlees en wat groenten.
Puree van aardappel en knolselderij
Vervang bij deze puree de helft van de aardappels voor
dezelfde hoeveelheid knolselderij. Snijd de aardappels en knolselderij in gelijke
stukken en kook ze in dezelfde pan gaar. Vervolgens hoef je alleen nog maar
goed te stampen en je bent klaar. Hier is ook geen melk voor nodig aangezien de
knolselderij al veel vocht bevat. Deze puree eet ik het liefst bij een heerlijk
stoofpotje.
Puree met gepofte knoflook
De gepofte knoflook zorgt voor een lekkere zoete
knoflooksmaak in deze puree. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de
bovenkant van een bol knoflook eraf. Wikkel deze in aluminium folie en pof de
knoflook 20 min in de oven. Nadat je de aardappels hebt gestampt kun je de
halve (of natuurlijk de hele) bol knoflook toevoegen. De knoflookteentjes zijn
helemaal zacht geworden dus je krijgt deze makkelijk los uit de schil. Door het
poffen is de knoflooksmaak ook veel minder heftig. Voeg bij deze puree wel nog
een scheutje melk toe voor meer smeuïgheid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten