December staat in het teken van veel en lekker eten, het
gezonde eten komt in het nieuwe jaar wel weer. De arretjescake past dan ook
perfect in het kerstdieet met de boter, suiker, chocolade en een goeie scheut
amaretto. Deze versie is snel gemaakt alleen moet hij minimaal 2 uur opstijven
in de koelkast. Maak hem dus ’s ochtends klaar zodat je er de rest van de dag
van kunt genieten!
Ingrediƫnten:
200 gram biscuitjes (ik gebruik volkoren digestive)
60 gram cacao
200 gram roomboter
50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
60 gram cranberry’s
200 gram bruine basterdsuiker
Scheut amaretto
Vierkante bakvorm 20x20 cm
Bereiding:
-
Smelt de boter en de chocolade in aparte
pannetjes. Voeg de suiker en de cacao toe aan de gesmolten boter en meng dit
goed door elkaar. Meng vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
-
Verkruimel de biscuitjes boven het
chocolademengsel en voeg ook de cranberry’s toe. Eindig met een goede scheut
amaretto (ja, dit proef je straks echt) en meng alles goed door elkaar.
-
Bekleed je bakvorm met bakpapier zodat je de
arretjescake er straks makkelijk uit kunt tillen. Verdeel het beslag nu in je
bakvorm en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd hem daarna in mooie
blokken en genieten maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten