zaterdag 13 december 2014

Arretjescake

December staat in het teken van veel en lekker eten, het gezonde eten komt in het nieuwe jaar wel weer. De arretjescake past dan ook perfect in het kerstdieet met de boter, suiker, chocolade en een goeie scheut amaretto. Deze versie is snel gemaakt alleen moet hij minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Maak hem dus ’s ochtends klaar zodat je er de rest van de dag van kunt genieten!

















Ingrediƫnten:
200 gram biscuitjes (ik gebruik volkoren digestive)
60 gram cacao
200 gram roomboter
50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
60 gram cranberry’s
200 gram bruine basterdsuiker
Scheut amaretto
Vierkante bakvorm 20x20 cm

Bereiding:
-       Smelt de boter en de chocolade in aparte pannetjes. Voeg de suiker en de cacao toe aan de gesmolten boter en meng dit goed door elkaar. Meng vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
-       Verkruimel de biscuitjes boven het chocolademengsel en voeg ook de cranberry’s toe. Eindig met een goede scheut amaretto (ja, dit proef je straks echt) en meng alles goed door elkaar.
-       Bekleed je bakvorm met bakpapier zodat je de arretjescake er straks makkelijk uit kunt tillen. Verdeel het beslag nu in je bakvorm en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd hem daarna in mooie blokken en genieten maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten