Ik vind het altijd leuk om allemaal ingrediënten op tafel te
zetten zodat iedereen zijn eigen maaltijd kan maken. Ideaal voor mensen die
niet alle ingrediënten lusten, die kun je dan zelf weglaten. Ook ben je lekker bezig aan tafel, wat bijvoorbeeld leuk
is met kinderen. Dit was trouwens mijn eerste keer dat ik falafel at en ik vond
het erg lekker, een goed alternatief voor shoarma als je vegetarisch bent.
1 bakje kant-en-klare falafel (ik heb hem bij de Albert
Heijn gekocht)
Zakje ijsbergsla
1 avocado
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
Bakje Hummus
4 grote pitabroodjes
1 teen knoflook
250 gram Griekse yoghurt
1/4 komkommer
Grilplaat
Bereiding:
-
Snijd de courgette, aubergine en paprika in
plakjes. Gril deze kort aan beide kanten en leg ze in een ovenschaal. Zet de
schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20 min.
-
Rasp de komkommer en laat een beetje uitlekken.
Meng de Griekse yoghurt met de komkommer en pers de knoflook erboven met een
knoflook pers. Nog een beetje zout en peper en je tzatziki is klaar. Je kunt
eventueel ook kant-en-klare kopen.
-
Snijd de avocado in plakjes en doe de sla,
hummus en avocado in aparte bakjes.
-
De laatste 5-7 min van de oventijd leg je de
pitabroodjes erbij in de oven. Nu is het tijd om de falafel even aan te bakken.
Dit duurt ook 5-7 minuten zodat ze lekker warm zijn en een krokant korstje
hebben.
-
Doe nu alles in leuke schaaltjes en verdeel het
over het plateau. Het is ideaal als je een ronddraaiend plateau hebt zodat je
niet alles steeds hoeft door te geven. Veel eetplezier!
Duur: 35 min
Geen opmerkingen:
Een reactie posten